Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Concert koor Capella ad Fluvium (Oosterbeek en Nijmegen 23 en 24 nov)

24-11-2018 : 20:15 - 21:30

15,00E
Koor Cappella ad fluvium Mariken concert

Concert Mariken door projectkoor Cappella ad Fluvium 

koor Cappella_ad_Fluvium_ project Mariken Op 23 en 24 november brengt  koor Cappella ad Fluvium,  onder leiding van Peter-Paul van Beekum, het programma Mariken, over het sterk tot de verbeelding sprekende verhaal van Mariken van Nieumeghen. Het is in 2018   precies 500 jaar geleden voor het verhaal eerst in druk verscheen.

Reis Mariken leidt tot diversiteit in liederen door Cappella Ad fluvium

Het programma biedt een afwisselende combinatie van oude en nieuwe muziek.  We volgen Mariken muzikaal op haar lange reis.. Peet Theeuwen vertelt het verhaal. Cappella ad Fluvium verzorgt bij elke ‘verblijfplaats’ een passende muzikale illustratie. U hoort het bekende Susanne un jour van Orlando di Lasso, Salve regina van Josquin des Prez, Alma redemptoris mater van Johannes Ockeghem, Verder worden stukken gezongen van onder meer Joost Kleppe, Heinrich Isaac, Jean Lambrechts en Hildegard von Bingen.

Vrijdag 23 november om 20.15 uur in de Bernulphuskerk,  Utrechtseweg 129 te Oosterbeek.
Zaterdag 24 november om 20.15 uur in de Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62 te Nijmegen.

Het verhaal van Mariken/

Het verhaal heel in het kort::  Mariken woont in een dorpje bij Nijmegen en wordt ervan beschuldigd een verhouding te hebben met haar oom, die priester is. Zij bidt om hulp en krijgt die van Moenen, de duivel, met wie zij naar Antwerpen reist en jarenlang in zonde samenleeft.
Dan krijgt Mariken berouw. Ze probeert vergeving te zoeken, en reist daarvoor terug naar Nijmegen. Vervolgens reist ze naar Keulen en Rome en uiteindelijk naar een klooster in Maastricht. Hier doet ze boete .

 

Organisator

Capella ad Fluvium
Website:
https://www.adfluvium.nl