Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Concert Mariken in Nijmegen en Oosterbeek 23 en 24 november

23-11-2018 : 20:15 - 21:30

Koor Cappella ad fluvium Mariken concert
Concert Mariken door projectkoor Cappella ad Fluvium 
Op 23 en 24 november brengt projectkoor Cappella ad Fluvium onder leiding van Peter-Paul van Beekum het programma Mariken, over het sterk tot de verbeelding sprekende verhaal van Mariken van Nieumeghen dat precies 500 jaar geleden voor het eerst in druk verscheen.

Het verhaal heel in het kort: Mariken woont in een dorpje bij Nijmegen en wordt ervan beschuldigd een verhouding te hebben met haar oom, die priester is. Zij bidt om hulp en krijgt die van Moenen, de duivel, met wie zij naar Antwerpen reist en jarenlang in zonde samenleeft. Dan krijgt Mariken berouw. Ze probeert vergeving te zoeken, en reist daarvoor terug naar Nijmegen, en vervolgens naar Keulen en Rome en uiteindelijk naar een klooster in Maastricht waar ze boete doet.

Projectkoor Cappella ad Fluvium zint Mariken in Nijmegen en Oosterbeek


In dit programma volgen we Mariken op haar lange queeste. Peet Theeuwen vertelt het verhaal, Cappella ad Fluvium verzorgt bij elke ‘statie’ een passende muzikale illustratie. U hoort het bekende Susanne un jour van Orlando di Lasso, Salve regina van Josquin des Prez, Alma redemptoris mater van Johannes Ockeghem, en verder stukken van onder meer Joost Kleppe, Heinrich Isaac, Jean Lambrechts en Hildegard von Bingen. Al met al een afwisselende combinatie van oude en nieuwe muziek.

Vrijdag 23 november om 20.15 uur in de Bernulphuskerk,  Utrechtseweg 129 te Oosterbeek

Zaterdag 24 november om 20.15 uur in de Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62 te Nijmegen

Gegevens

Datum:
23-11-2018
Tijd:
20:15 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Bernulphuskerk
Utrechtseweg 129
Oosterbeek, Gelderland

Organisator

Capella ad Fluvium
Website:
https://www.adfluvium.nl