Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Marikenweek: Marikenloop en Mariken at the Park

27-05-2018 : 12:00 - 17:00

Mariken van Nieumeghen - Marikenloop - Summercapital Nijmegen

NSG bij Marikenloop met Wij zijn Mariken van NieumeghenLeerlingen van middelbare school NSG Groenewoud lopen de benen uit het lijf voor Wij zijn Mariken tijdens de 5 km van de Marikenloop.  Burgemeester Bruls geeft het startschot op de 5 km. Het Marikenhuis geeft het startschot voor de 10 km.
De Marikenloop is het eerste hardloopfestival voor vrouwen en wordt nu voor de 16e keer gehouden. Mariken mag dus niet ontbreken. Mariken kun je ontmoeten en zij kan je persoonlijk kort het verhaal van Mariken van Nieumeghen vertellen. Mariken gaat graag met je op de foto.

logo Marikenloop

In de Marikenloop zij er drie afstanden:  5 km, 7,5 km en 10 km. Alle afstanden starten in het park Brakkenstein en gaan via de woonwijk Brakkenstein naar Heumensoord waar de loopsters tussen de bomen kunnen genieten van het lentegroene bos. Er zit weinig hoogteverschil in het parcours. De finish ligt in park Brakkenstein.

Marikenhuis- Nijmegen- goede doel Marikenloop en Wij zijn Mariken van NieumeghenGoede Doel: Marikenhuis

Het goede doel van deze editie  van de Marikenloop is het Marikenhuis, een inloopcentrum  met informatie, steun en activiteiten voor iedereen die geraakt is door kanker. Ook  Wij zijn Mariken heeft  het Marikenhuis als het goede doel.
O.a. een deel van de opbrengst van de verkoop van de  CD Nijmeegse Marieke  gaat naar het Marikenhuis. We ontmoeten je graag bij het glazen Marikenhuis in het park Brakkenstein.

Meer info over:

Voor de Marikenloop de kuiten van Mariken in het vet gezet door Evie Van Den Heuvel en Leo van Stijn van Nimweegs Soap Theater Meer video’s tbv Wij zijn Mariken van Nieumeghen.

Gegevens

Datum:
27-05-2018
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,
Website:
http://www.marikenloop.nl

Organisator

Marikenloop
Telefoon:
(024) 379 23 97
Website:
www.marikenloop.nl