Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Meimaand Marikenmaand: MARIKENWEEK

27-05-2018 - 03-06-2018

De Marikenweek van 27 mei t/m 3 juni geldt als het hart van het Marikenprogramma waarmee Nijmegen vijf eeuwen Mariken van Nieumeghen viert. We beginnen in de morgenstond van 27 mei met een MarikenOmmegang vol pozie en stilte , afgesloten door een opvoering van Masscheroen, het wagenspel waardoor Mariken berouw kreeg van haar zonden en zichzelf hervond.

Midden in het centrum, in het culturele hart van de stad tussen Arthouse Lux, bibliotheek en het Nijmeegs Archief, kunnen inwoners en belangstellenden in de Mariënburgkapel op een laagdrempelige wijze gratis kennismaken met Mariken.

In de Marikenweek vinden gedichtenvoordrachten,  muzikale optredens,  vertellingen en lezingen plaats. Om het verhaal te vertellen, door te vertellen en op nieuwe eigen manieren te vertellen. Met medewerking van het Poëziecentrum Nederland (gevestigd in Nijmegen), Nijmeegse dichters en schrijfdocenten en hoogleraren aan de RU. In de Marikenweek is in de Mariënburgkapel een expositie te zien van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis die het verhaal verbeeldt en vertelt.

Het goede doel van de Marikenweek is het Marikenhuis,  een inloopcentrum met informatie, steunen activiteiten voor iedereen die geraakt is door kanker.

Locatie

Mariënburgplein
Mariënburg
Nijmegen, Gelderland 6511PS Nederland

Organisator

Wij zijn Mariken
E-mail:
info@wijzijnmariken.nl
Website:
wijzijnmariken.nl