Expo: Billen kenmerken Mariken vol in het leven?

Ans Broeders Pompei -Mariken Kunst Expo)Expo in augustus: “Mariken… een passievouw”, volgens kunstenaar Carla Dijs. “Vrouw zijn .. Wat mag ik laten zien van de vrouw?” Vraagt kunstenaar Ans Broeders zich af. Billen afgebeeld bij beide kunstenaressen. Deze kenmerken Mariken vol in het leven? Bekijk de kunst en oordeel zelf. Een verse expositie in het Marikenjaar 2018 in het Stadhuis.  Deze expositie is onderdeel van de Mariken Kunst Expo georganiseerd door Marie-Louise Fransen van Stichting Kunstraffinaderij.

Billen in vitrine Stadhuis

In de vitrine, etalage,  van het Nijmeegse Stadhuis exposeren de gehele maand augustus de Nijmeegse kunstenaars Ans Broeders en Carla Dijs. De dames hebben hun werk op elkaar afgestemd. Hierdoor wordt de gekozen invalshoek voor Mariken krachtiger.
18 08 Ans Broeders - Mariken Kunst Expo - vitrine stadhuisAns Broeders: “Wat mij aanspreekt in het verhaal van Mariken van Nieumeghen, is de zoektocht tussen goed en kwaad, iets wat zich vandaag de dag nog steeds afspeelt. Vrouw zijn… wat mag en kan wel in welke cultuur?Mijn werk: Wat mag ik laten zien van de vrouw? Erotiek? Goed of kwaad? Het zal een item blijven….”

mihira achter mariken - Carla Dijs
mihira achter mariken – Carla Dijs

Carla Dijs:“Mariken met de duivel. Zo’n wild leven dat leek me als kind al hemels! Zonde en berouw…een hel. Omgekeerde wereld.
In mijn werk: “De langzame reis van braaf meisje naar passievrouw. Vrije zoektocht. Wie weet waar het eindigt.”

Meer info:

Locatie expositie:  Vitrine van het Nijmeegse Stadhuis. ook makkelijk bereikbaar via de Marikenstraat (schuin achter het monument De Schommel)