Nog t/m eind juni: Marikenexpo Beaupont in Nijmeegse Mariënburgkapel

Nog tot 30 juni te zien in de Nijmeegse Mariënburgkapel: Mariken door kunstenaar Beaupont. 

Beaupont exposeert in de Mariënburgkapel

Kwetsbaarheid , ontvankelijkheid en balans zijn terugkerende thema’s  in het werk van Beaupont.  “Ik tracht werk te maken dat toeschouwers  stimuleert keuzes te maken die een positieve, misschien zelfs een meer romantische wereld creëren. Niet plakkerig of te soft, maar sterk in de zin van realistisch, vrij en teder met een vleugje humor. ”

Keuzes maken…levensbepalende momenten ook in het leven van Mariken van Nieumeghen. In Nijmegen blijkt ze na een dag markt en boodschappen doen,  niet te kunnen overnachten bij haar tante in Nijmegen. Ze is kwetsbaar en ontvankelijk voor alle hulp.  Moenen (de duivel) komt op haar pad en ze besluit om met hem mee te gaan. Hij belooft haar de zeven schone ‘kunsten’ te leren en een leven in weldaad. Na zeven zondige jaren met Moenen in Antwerpen keert Mariken terug in Nijmegen. Bij het zien van het wagenspel Masscheroen, komt ze tot inkeer. Ze besluit  haar luxe leventje los te laten en boete te doen om weer bij zichzelf te komen. Levensbepalende keuzes in Nijmegen.

Beaupont (1971) is  een hedendaags Nederlandse kunstenaar.  Zijn werk zet aan tot nadenken over menselijke relaties en reflecteert op het moderne leven. Beaupont werd toegelaten tot de Kunstacademie Artez  in 2016  en werkt sinds enkele jaren als  manager & consultant.  Verschillende werken van Beaupont zijn de laatste jaren  verkocht  aan verzamelaars en instellingen.

Beaupont exposeert in Mariënburgkapel
Beaupont exposeert in de Mariënburgkapel 

Op de afbeeldingen is het drieluik Immaculate 2.0. en Believe in Yourself te zien.  

Meer informatie over  kunstenaar Beaupont op zijn website: https://beaupontart.wordpress.com

Locatie expositie: Mariënburgkapel, Nijmegen