Finale Mariken Expo georganiseerd door jonge meiden

18 1209 Opening finale Mariken expo organisatoren- Wij zijn Mariken van NieumeghenOp 9 december was de feestelijke opening van de finale Mariken Expo in het Marikenjaar 2018. (Te zien t/m 6 januari.) Drie jonge meiden hebben de organisatie van de expositie op zich genomen: Marieke(!) van Bommel, Yu-Anne Berkelmans en Ruby Groen. De eerste twee  meiden studeren aan de Radboud Universiteit Arts and  Cultures. Ruby studeert aan de HKU (Hoge school voor Kunsten Utrecht). Het maken van een expositie past dus mooi in hun studie. Wij zijn Mariken is blij dat deze jongedames enthousiast zijn over Mariken.
De verschillende Nijmeegse kunstenaars die in deze finale Mariken Expo te zien zijn, hebben zich laten inspireren door het verhaal van Moenen en Mariken. Zij geven op eigen wijze uiting hieraan. Zie verderop een lijstje van de kunstenaars die exposeren.

Opening finale Mariken expo met poëzie en het verhaal achter Marikenbeeld

18 1209 Opening finale Mariken expo m Pieks- Wij zijn Mariken van NieumeghenTijdens de opening van de eindexpositie hield Kristianne Tummers, dochter van Vera van Hasselt (maakster van het Marikenbeeld op de Grote Markt) een lezing over het tot stand komen van het beeld. Marjolein Pieks en Monica Boschman brachten poëzie ten gehore.
De Mariken expositie in december 2018 is tevens de afsluiting van een reeks Mariken exposities in Marikenjaar 2018. Marie-Louise Fransen van de Kunstraffinaderij is een belangrijke kracht achter de Mariken exposities in het Marikenjaar in samenwerking met Wij Zijn Mariken.

Finale Mariken Expo is te zien: 9 december 2018 t/m 6 januari 2019

Entree: Gratis
Locatie: Mariënburgkapel oftewel Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Kunst op poster door Ina Scholten

Kunstenaars die exposeren tijdens de finale Mariken Expo

18 1209 Opening finale Mariken expo-kunst divers- Wij zijn Mariken van Nieumeghen-01Ada Dispa
Ans Broeders
Diederik Grootjans
Doro Krol
Gerda Fransman
Ina Scholten
Jan Tregot
Jos van Kemenade
Kristianne Tummers
Lies van Haaren
Marie-Louise Fransen
Marlieke Overmeer
Olga Boh
Van Lieshout VI
Wijndel de Waal
Yette Rohde

Zie verder ook bijvoorbeeld: Mariken Kunst Expo / Vera van Hasselt maakte Marikenbeeld