Marikenjaar 2018

Het Marikenjaar 2018  geldt als aftrap van een Marikentraditie  waarbij het verhaal van Mariken van Nieumeghen  met behulp van kunst, literatuur, en wetenschap elk jaar opnieuw onder de aandacht zal worden gebracht.

In 2016 en 2017 ontstaan vanuit de Marikenweek in de Mariënburgkapel, is ook het Marikenjaar een initiatief van Stichting Poëtisch. De gebruikelijke bonte verzameling van vertellers, muzikanten, beeldend kunstenaars en podiumartiesten  die zich in 2016 en 2017 verenigden rondom het wonderlijke verhaal van zonde en vergeving, is nu ook op andere plekken en momenten te zien en breidt zich uit met tal van Nijmeegse culturele organisaties en instellingen.

Wie doen mee? Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Arthouse Lux, Stadsschouwburg en Vereeniging Nijmegen, Bibliotheek OBGZ Gelderland Zuid,  Poëziecentrum Nederland, Kunstraffinaderij, Radboud Universiteit en vele andere organisaties.  We werken samen met tal van Nijmeegse kunstenaars en putten uit de betrokkenheid en het wilde enthousiasme van ontzettend veel vrijwilligers.

Niet alleen Nijmegen verwelkomt en eert Mariken….in 2018 worden de eerste contacten gelegd met  Den Bosch, Maastricht en Antwerpen waar Mariken een plek zal krijgen in ook het DNA van die steden.  We volgen hiervoor het Marikenpad