Mariken Video

Mariken van Numegen- NST met Evie van den HeuvelOp deze pagina kun je onder meer kijken naar  video’s gemaakt door Leo van Stijn en Evie van den Heuvel van het Nimweegs Soap Theater (NST).  Wij zijn Mariken is erg blij met deze Nimweegse bijdrage aan het Marikenjaar 2018.  De video’s, met Evie in de hoofdrol als Mariken, zijn allemaal terug te vinden op de Facebookpagina van Wij zijn Mariken.

Op deze pagina worden ook andere video’s geplaatst. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar een impressie van de Mariken Ommegang en tal van andere sfeervolle opnames en registraties van een mooi Marikenjaar.

Logo Nimweegs Soap Theater - Nijmegen

In december 2017 heeft het  Nimweegs Soap Theater avondvullende voorstellingen gespeeld in de Stadsschouwburg in Nijmegen over Mariken in de huidige tijd: Mariken van NUmegen. Zie hun facebookpagina voor foto’s e.d.   Meer info over het Nimweegs Soaptheater.

Mariken Ommegang opent Marikenweek 27 mei 2018


Meer info programma Marikenweek 27 mei t/m 3 juni 2018: zie folder Marikenmaand

Video 17: Ferfolg 9: Standje van handje helpende handjes

“Help mien ‘ns effe….!”
Check de stand van het handje in het bericht over Marikenbeeld gemaakt door Vera van Hasselt.

Video alarm 15: Ferfolg 7 “Green Capital?”

“Green Capital? Laat Capital er maar af.. het is om te greenen: Green, Gruner, Gruunst??

VIDEO alarm 14: Ferfolg 6“.HIER DRUKKE!”

Kunst bij de kraanwater tappunten in Nijmegen? Aan Tap-Art  levert Mariken graag een bijdrage op eigen wijze: “Hier nie seike, muir drukke..”

VIDEO alarm 11: Ferfolg 3 “Da ken ik oek…!

Mariken video alarm 11: Mariken heet Van Nimwegen. Dit past toch beter bij Nijmegen dan Van Limburg? Mariken heeft ook talenten..!

VIDEO alarm 10: Ferfolg 2 “Ofer de rooie”

Moenen slechtziend met 1 oog heeft brilleke nodig?

VIDEO Alarm 9:  Klopt gin reet fan!

De Marikenweek van 27 mei t/m 3 juni 2018 zit er op, maar Mariken van Nieumeghen blijft oppoppen in het Marikenjaar door o.a bijdragen van het Nimweegs Soap Theater. Dit keer bij Marikenbeeld van Vera van Hasselt op Grote Markt.

VIDEO Alarm 8: M – Ommegang 27 mei: Loop je mee?

“Souwe se oek Processieboontjes hebbe? Sondag allemaol meelope, heur!”

VIDEO Alarm 7: Marikenloop en Olympische ringen

“De Marikenloop heurt bij de Olympische Speule. Speciaol feur jullie leg ik die vijf Nimweegse ringe nog ‘n keer uut. So spurtief bin ik dan oek wel wir!” Mariken bij de Marikenloop.

VIDEO Alarm 6: Mariken in de Kunst

Kunst Expo, 1 mei opening. “‘t Is moeieluk bescheide te bliefe ien ‘n stad mè soefeul talent; wuir kunstenuirs ofer je schriefe of sien laote hoe mooi je bent” Opening in bieb Mariënburg 1 mei Mariken Kunst Expo: kunst in de etalage in o.a. Mariken en Moenenstraat. Mooie kunstroute gemaakt door stichting Kunstraffinaderij XLMariken Kunst Expo  te zien hele maand mei t/m 3 juni 2018.

VIDEO Alarm 5: Schijnheilige Moenen…

“Duir steet die dan, die schijnheilige Moenen. Feur de Stevenskerk bofenaon de trappe, op ‘n pieluir. Luuster muir ‘s nuir míen cd. Dan heur je eiges wa’k fan die etter fiend”.

VIDEO Alarm 4: Album reliese 15 april

Meer Video Alarm filmpjes door Nimweegs Soaptheater komen op deze pagina te staan.