Mariken Kunst Expo: in etalages o.a. Marikenstraat 

Ada Dispa - Mariken Kunst Expo1 mei opening Mariken Kunst Expo. Stichting Kunstraffinaderij heeft de Mariken kunstroute georganiseerd met meer dan 20 hedendaagse kunstenaars die kunst exposeren in etalages in de binnenstad van Nijmegen. De kunst is gerelateerd aan het verhaal van Mariken van Nieumeghen. Al vele eeuwen is het verhaal van Mariken een inspiratie voor kunstenaars en de traditie leeft voort. De kunst is te zien vanaf dinsdag 1 mei tot en met zondag 3 juni.

De Mariken Kunst Expo is een van de vele activiteiten in het Marikenjaar 2018. Hierin viert Nijmegen dat vijf eeuwen geleden het verhaal van Mariken en Moenen voor het eerst in druk is verschenen. De Mariken Expo is een aanloop naar de Marikenweek en is georganiseerd in samenwerking met Wij zijn Mariken.

Opening Mariken Kunst Expo

Op 1 mei om 12.30 uur opent voormalig nachtburgemeester en kunstenaar Doro Krol de expositie in aanwezigheid van Mariken van Nieumeghen (Marjolein Pieks) in bibliotheek Mariënburg. De organisator van de Mariken Kunst Expo, Marie-Louise Fransen van stichting Kunstraffinaderij, geeft uitleg over de kunstroute. Aansluitend gaan we te voet door de Marikenstraat en de Moenenstraat om een deel van de kunstroute te bekijken.

Mariken Kunstroute

De kunstwerken zijn te vinden in de etalages van de Marikenstraat en Moenenstraat. Tevens is er Marikenkunst te zien in bibliotheek Mariënburg, de Mariënburgkapel en in de grote vitrine van het stadhuis (ingang Marikenstraat). Centrum Nijmegen is een kunstroute rijker!

Veelzijdigheid Marikenkunst

Mariken Kunst Expo - kunst in etalage -mei 2018

Het verhaal van Mariken van Nieumeghen kent veel thema’s. Zo is ook de te bewonderen kunst veelzijdig. Foto’s van Nijmeegse vrouwen, Mariken met de boodschappentas, Moenen in verschillende hoedanigheden… Soms wordt het verhaal gebruikt om maatschappij kritische kunst te presenteren.

Tijdens de Marikenweek ( 27 mei t/m 3 juni) exposeert Galerie Zeven Zomers zes portretten van Sara Donkers uit de serie Nieuwe Marikens.

De Mariken Kunst Expo is georganiseerd door Kunstraffinaderij.
Voor meer Info en o.a. de lijst met deelnemende kunstenaars en de te downloaden flyer: Kunst Expo

Krijg een idee van het programma in de meimaand Marikenmaand!: Mislopen is een kunst of Activiteiten op site.