November en december: Mariken verlicht de donkere dagen

Koor Cappella ad fluvium Mariken concertHet is november. We kijken terug op een goed gevuld  Marikenjaar, maar blikken ook vooruit op de mooie activiteiten die de komende twee maanden november en december nog  zullen plaatsvinden. Wat denk je bijvoorbeeld van de muzikale reis op 23 en 24 november door koor Capella Ad Fluvium langs de de plaatsen die Mariken en Moenen hebben bezocht?

9 december opent de laatste Mariken expositie in het Marikenjaar 2018 in de vertrouwde locatie de Mariënburgkapel.

20 december vindt een Kaarsenfeest plaats in de Stevenskerk. Burgemeester  Bruls en Marjolein Pieks openen deze.  Zij vertolkt voor het laatst Mariken van Nieumeghen in haar blauwe jurk.  We nodigen je van harte uit om een kaars aan te steken voor iedereen die licht kan gebruiken en blazen het Marikenjaar uit.

November Mariken activiteiten: Kapellentocht en Capella ad Fluvium zang

Op 18 november heeft er weer een Kapellentocht plaatsgevonden georganiseerd door Doro Krol  met ´t Andere uitje.  Tijdens de wandeling zijn drie kapellen bezocht waar Mariken te zien was in de interpretatie van diverse kunstenaars. De Nijmeegse kapellen staan voor een tocht langs zonde en vergeving om eer te doen aan de inhoud en sfeer van het mirakelspel. In alle kapellen vonden korte optredens plaats van zangers, dichters, muzikanten die zich allemaal door Mariken hebben laten inspireren. Naborrelen heeft plaatsgevonden in café De Hemel, een passende locatie voor een religieus getinte tocht.

23 en 24 november: Hemels gezang?:  Capella Ad Fluvium, een gemengd ensemble, maakt een muzikale reis in zang langs de plaatsen die Mariken en Moenen hebben aangedaan. Een concert in passende locaties o.a. de  sfeervolle Stevenskerk,  750 jaar oud.  Deze speelde ook een rol in het verhaal van Mariken.

December nog genieten van Mariken, Marieke en Moenen en finale  Kunst Expo

18 12 Mariken expositie opening 9 dec-kunst Ina Scholten

Wil je de monoloog van Moenen nog eens zien of zou je graag nog wat liedjes horen van Nijmeegse Marieke?
In december kun je ons vinden in de Mariënburgkapel (Huis van de Nijmeegse Geschiedenismet  een expositie en optredens. De laatste uit een serie Mariken exposities oftewel de Mariken Kunst Expo start hier 9 december.  Deze is te zien tot en met zondag 6 januari 2019.
Met dank aan Marie-Louise  Fransen  van de Kunstraffinaderij voor het organiseren van Mariken exposities op meerdere locaties in  Nijmegen tijdens het Mariken

Het kaarsenfeest op 20 december, georganiseerd door Doro Krol  met ´t Andere Uitje, lijkt ook een mooi moment om het Marikenjaar uit te blazen en een kaarsje op te steken voor een ieder die licht verdient.

Eind van het jaar volgt een intieme bijeenkomst, waarin we met nauw betrokkenen het Marikenjaar 2018 afsluiten met poëzie, zang en theater. Na negen jaar, legt Marjolein Pieks haar Mariken kleed af.

Eerst nog genieten in november en december van activiteiten door Wij zijn Mariken.

Ook na het Marikenjaar 2018 is  Mariken present in Nijmegen
Wil jij na 2018 meedoen met Wij zijn Mariken? We zoeken altijd artiesten, websitemedewerkers en mensen die op de een of andere manier Mariken van Nieumeghen nieuw elan kunnen geven en een grotere bekendheid. Meld je aan! 

Zie ook:  bij Activiteiten Concert Koor Cappella ad Fluvium    /  9 dec. opening Mariken expositie  / 20 dec. Kaarsenfeest in Stevenskerk