Programmafolder Marikenmaand mei 2018!

Programmafolder Marikenmaand mei 2018 - Nijmegen - Wij zijn Mariken van Nieumeghen
Bekijk Programmafolder Marikenmaand en ook te downloaden: klik op de foto

De programmafolder Marikenmaand mei 2018 is uit en te downloaden! Het verhaal van Mariken van Nieumeghen is het centrale thema van de Marikenmaand in Nijmegen en wordt verteld, verbeeld of in een andere vorm onder de aandacht gebracht. Krijg extra info over activiteiten in het Activiteitenoverzicht Deze staan helaas niet allemaal in de kolom rechts op site.
Wijzigingen programma
Een programma update is te vinden op een aparte pagina Programma Update. Check deze pagina tijdig in verband bijvoorbeeld met gewijzigde tijden, reserveren of kosten verbonden aan een activiteit.

Programmafolder Marikenmaand liever op papier?

De programmafolder Marikenmaand is ook op te halen in Nijmegen (waarschijnlijk vanaf woensdag 9 mei) bij de Mariënburgkapel (Huis van de Nijmeegse Geschiedenis), Bibliotheek Mariënburg, LUX, het Stadhuis en VVV.
Het programma van de Marikenmaand is al gestart op 1 mei met de Mariken Kunst Expo die de hele maand duurt. Marie-Louise Fransen van Stichting Kunstraffinaderij heeft een  kunstroute  georganiseerd en Marikenkunst letterlijk in de etalage gezet.  Een mooie samenwerking tussen kunstenaars en winkeliers, met bibliotheek Mariënburg en gemeente Nijmegen.
Zondag 6 mei en 13 mei  zijn er lezingen in de bieb door Jacques de Vroomen, De eerste lezing heeft muziek erbij. De tweede lezing gaat over Mariken en hekserij. (Check de Activiteiten in de rechterpagina op deze site.)

Marikenweek start met Ommegang

Flyer Programma Marikenmaand mei 2018 - Nijmegen - Wij zijn Mariken van NieumeghenDe piek in activiteiten in het programma in de Marikenmaand zit in de Marikenweek. Deze opent zondag 27 mei met een heuse Ommegang in de morgenstond…. de katholieke traditie van een Maria Ommegang omgezet naar een spirituele beleving met kunstzinnige elementen. Geen luidruchtig spektakel, maar sereniteit, bezinning, mindfullness. Tijd en rust om het verhaal van Mariken van Nieumeghen, vijf eeuwen oud met thema’s relevant voor onze tijd, te laten binnenkomen.
Na de opening volgt een volle week programma met theater, muziek, zang, lezingen, stadswandelingen en meer!

Voor wie het verhaal van Mariken van Nieumeghen beter wil leren kennen, vormen de activiteiten in mei 2018 een uitgelezen kans. Beleef én ontmoet Mariken!

Meer info over de Mariken Kunst Expo en de Mariken kunstroute en plattegrond

Terug naar de homepage Wij zijn Mariken.